top of page

Pevné zdraví, více energie a lepší spánek? Jednoduše a ZDARMA! Uzemněte se...

Dovolte mi, abych vám představil princip UZEMŇOVÁNÍ (grounding, earthing)


Je to jednoduchá myšlenka, dostaňme své vodivé tělo zpět do kontaktu s energetickým polem Země. Jak? Stačí, když se zujeme a stoupneme si na trávník, když se rukou dotkneme stromu nebo se jdeme koupat do místního potoka. Zkusme tomu ze začátku věnovat 10 minut denně.


Proč? Existují již desítky vědeckých studií, které prokazují až neuvěřitelně pozitivní přínosy pro naše zdraví a naše tělo.

- Lepší svalová regenerace po cvičení (zdroj) (zdroj)

- Snížíme záněty, bolesti a stres (zdroj)

- Lépe zvládáme chronický stres (zdroj)

- Zlepšíme průtok krve a snížení rizika kardiovaskulárního onemocnění (př. infarkt) (zdroj)

- Získáme více energii (zdroj)

- Lépe spíme a regenerujeme (zdroj) - Lepší funkce mozku a nervové soustavy (zdroj)

- Prevence proti degenerativním onemocněním (zdroj)

- Prevence a léčba autoimunitních onemocnění (zdroj)


Pojďme se na to podívat ještě jednou a v souvislostech. Když cvičíme, vytváříme ve svém těle mechanický stres, poškozujeme svá svalová vlákna, která musí následně regenerovat (vytváříme lokální "minizáněty"), po tréninku konzumujeme, co nejkvalitnější jídlo, aby následná regenerace byla co nejefektivnější a nejrychlejší, to vše podporujeme kvalitním spánkem, který nám pomáhá dostat se zpět do stavu, ve kterém můžeme opět cvičit a tak to jde celé dokola.

Nezáleží na tom, zda se snažíme zhubnout tuk, nabrat svaly nebo jen utužovat naše zdraví. Pravidelné uzemňování nám v našem snažení pomůže a znásobí naše výsledky. A je naprosto dostupné pro každého.

Ví se o tom již mnoho let, ale proč se o tom tak málo mluví? Je to ZDARMA a nic k tomu nepotřebujete. Nikdo na tom nemůže vydělávat tak, jako na prodeji "léků".


Prostě jen stačí dostat své tělo zpět do fyzického kontaktu se Zemí. Energetické pole země je totiž taková naše nabíječka a opravář v jednom.


A jak to vlastně celé funguje?


Naše tělo je totiž neustále pod tlakem volných radikálů. Ty si můžeme představit jako odpadní produkty z různých chemických reakcí, které probíhají v našem těle. Volné radikály jsou pro naše tělo důležité, protože jsou součástí našeho imunitního systému, ale jejich hladinu je potřeba držet ve správné normě. Jejich hromadění v těle způsobuje mnoho zdravotních komplikací od běžných zánětů až po autoimunitní onemocnění. (zdroj)


Tyto volné radikály se dají eliminovat jediným způsobem, musíme jim dodat jeden volný elektron. A víte, kdo nám ZDARMA nabízí neomezený zdroj volných elektronů? Je to právě záporně nabitá Země. Zdroj elektronů, které eliminují volné radikály a harmonizují naše tělo, psychickou pohodu i zdraví.


Pokud Vás článek zaujal, pusťte si náš PODCAST: ŽIVOT NA BOSO A V SOULADU s Petrem Mühlhansem (poslechnout ZDE), kde se tomuto tématu věnujeme ;)

Moderní fitness není jen o cvičení, ale o komplexním přístupu k našemu zdraví. Pojem fitness vnímáme jako proces sebezdokonalování našeho těla. A to může probíhat jak cvičením, tak výživou nebo právě i uzemňováním a dalšími ozdravnými metodami.

Zůstaňme napojeni... Váš trenér Jakub.



0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page